Tvättstuga

För allas trevnad har vi regler för tvättstugan och hur du ska städa efter dig!

Tvättpåse måste användas vid tvätt av bygel-bh. – Anmäl om bygel försvunnit i tvättmaskinen.

Efter du tvättat färdigt, torka av maskinerna och gör dem rena från överblivet tvättmedel. Låt luckorna stå öppna så de får vädra. Glöm inte att städa toaletten om det finns sådan i din tvättstuga.

Rengör filtren från ludd och smuts, vanligtvis finns 3 st. – en under torktumlaren och en ovanför (lilla luckan)samt i fronten på torkaggregatet. – Dammsug gärna så slipper du ludd på golvet!

Dammsug och våt-torka alla golv. Innan du lämnar tvättstugan, se till att ljuset är släckt och att tvätt-maskin, torktumlare, och torkskåp/rum är tömda. Glöm inga kläder kvar i tvättstugan! Brf. Apotekaren tar inte ansvar för dessa.

Har Du hund eller katt, så skall maskinerna extra noga urtorkas, så slipper nästa tvättande få sin tvätt förstörd av djurhår. Barn får endast vara i tvättstugan i vuxnas sällskap.

Är inte tvättstugan städad när ditt pass börjar så kontakta vicevärden.

Systemet vi har med tvättbokning som registeras på data, gör att det är lätt att se vem som har varit före dig och och skulle någon ha slarvat så blir personen kontaktad av v.värd eller någon i styrelsen.

Om något saknas eller är trasigt så kontakta vicevärden.

Vi i Brf. Apotekaren har höga krav! Lycka Till!

Här kan du ladda ner instruktioner för att boka tvätttid via mobilen.